Restauratie Wijhese Molen.

Door op 30 januari 2023 in Nieuws

Al weer 44 jaar geleden werd de grote restauratie van “De Wijhese Molen” afgerond. Sindsdien heeft de molen heel wat gedraaid en is er jaar in jaar uit onderhoud gepleegd teneinde de molen in een goede en maalvaardige staat te houden.
Maar nu zijn we toe aan het grotere ( en duurdere!) werk. Het vernieuwen van het rietdek van de kap stond als eerste op het programma:

De molen in de steigers…
De rietdekkers aan het werk.
Het resultaat!

In het voorjaar van 2023 staan een aantal kleinere ingrepen te wachten zoals het vervangen van enige kleinere onderdelen, en het nodige schilderwerk. Ook wordt de bonte knaagkever, die af en toe weer opduikt, bestreden.

In de tweede helft van 2023 wordt een begin gemaakt met wederom een grote klus: het vervangen van het complete wiekenkruis.
Dit is naar de huidige maatstaven noodzakelijk om veilig te kunnen blijven draaien met de molen.
De wieken bestaan uit 2 gelaste stalen roeden, welke gemaakt zullen worden door Fa. Vaags in Aalten. Het houtwerk van de wieken, en de demontage- en montage werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Fa. Groot Wesseldijk te Lochem.

De uitvoering van deze werkzaamheden vergt een grote financiƫle inspanning en is mede mogelijk gemaakt door de steun van: